Στις αρχές Ιουνίου η προκήρυξη για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

0

To πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου πρόκειται να ανοίξει η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο νέο καθεστώς «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του αναπτυξιακού νόμου.

Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή τα τέλη Μαρτίου, οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του χρόνου σύστασής τους, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και για το σύνολο της χώρας και θα ενισχύονται με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής, καθώς και με κεφαλαιακά κίνητρα, δηλαδή επιχορηγήσειςεπιδοτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδοτήσεις μισθολογικού κόστους, προκειμένου να δοθούν κίνητρα και ώθηση για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Το ποσοστό της επιχορήγησης ορίζεται στο 70% της ανώτατης επιτρεπόμενης έντασης ενίσχυσης, εξαιρουμένων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 12, για τα οποία το ποσοστό επιχορήγησης ορίζεται στο 100%.

Το ποσοστό ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης παρέχεται στο 100% της ανώτατης επιτρεπόμενης έντασης ενίσχυσης για το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο παρόν καθεστώς.

Επίσης, το ανώτερο ποσό ενίσχυσης θα ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Παρατάσεις

Έως τις 15 Ιουνίου δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» (3ος κύκλος) του ν.4399/16. Μάλιστα, και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, ο 4ος κύκλος προγραμματίζεται να δημοσιευθεί τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, με έναρξη υποβολής τη 15η Σεπτεμβρίου 2019.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα, 
15 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό» – μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here