Περιφέρεια Πελοποννήσου: 48 τροχαία ατυχήματα το Δεκέμβριο

0

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Ι. Τροχαία Ατυχήματα.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 48 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 44 που σημειώθηκαν το 2017. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 11 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 9 τον Δεκέμβριο του 2017.

1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, έναντι 4 τον Δεκέμβριο του 2017. 36 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 31 τον Δεκέμβριο του 2017. Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 77 παθόντες (έναντι 62 τον Δεκέμβριο του 2017).

Ειδικότερα καταγράφηκαν: 13 νεκροί, έναντι 9 τον Δεκέμβριο του 2017. 5 σοβαρά τραυματίες, έναντι 4 τον Δεκέμβριο του 2017. 59 ελαφρά τραυματίες, έναντι 49 τον Δεκέμβρριο του 2017. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας. Υπερβολική ταχύτητα. Αντικανονικό προσπέρασμα. Παραβίαση προτεραιότητας. Ολισθηρότητα οδοστρώματος. Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

ΙΙ. Δράσεις Τροχονομικής Αστυνόμευσης.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού. Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Δεκέμβριο του 2018, συγκροτήθηκαν 549 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 13.472 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 161 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και χίλιες εννιακόσιες ογδόντα (1.980) επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

545 για υπερβολική ταχύτητα.

106 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.

113 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

2 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

28 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

66 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

16 για παραβίαση σηματοδότη.

78 για Κ.Τ.Ε.Ο.

9 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

2 για αντικανονικούς ελιγμούς.

15 για αντικανονικό προσπέρασμα.

ΙΙΙ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας.

Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here